Σελίδες

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ...

<<...Λέγουσι δε τινες: Πίστευε και μη ερεύνα... Εγώ δε λέγω υμίν, ΕΡΕΥΝΑΤΕ τας γραφάς υμών...Γνώσεσθε  την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς...>>


-Μύθος ή ιστορική πραγματικότητα ο Χριστός,ο βίος και η διδασκαλία του.αποτελούν στάδιο στη εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού στην προσπάθεια συγκρότησης πιο ανθρώπινων, πιο ανεκτικών κοινωνιών όπου θα υπάρχει χώρος και για τα πιο αδύναμα μέλη των.

 Ιστορικά βέβαια γνωρίζουμε ότι (και αυτή) η θρησκεία έγινε ένας ακόμη ιδεολογικός μηχανισμός επιβολής στα χέρια των εκάστοτε κρατούντων και συγκολλητική ύλη σταθερότητας κοινωνικών πυραμίδων.Φταίνε άραγε τα Κείμενα,ή οι ερμηνευτές τους; Η μάχη του καλού και του κακού δεν κρίθηκε πριν 2000 χρόνια σε μια Ρωμαϊκή επαρχία αλλά είναι αέναη προσπάθεια και πιθανόν θα μας προσπεράσει χρονικά και ΑΠΑΙΤΕΊ και την δική μας συστράτευση.

 Σταυροφόροι ή όχι,στο όνομα του Χριστoύ ή μη, ο αγώνας αυτός είναι ο δρόμος του Θεού,στην πιο εξιδανικευμένη μορφή του, όπως ο καθένας μας έχει εσωτερικεύσει.!

 -Αυτά τα Χριστούγεννα ας μη περιμένουμε το χαρμόσυνο άγγελμα της Γέννησης από την Βηθλεέμ, αλλά ο καθένας μας ας μεταβάλλει την καρδιά του σε μια μικρή,ταπεινή φάτνη,που η κάθε μια της θα υποδεχτεί και από ένα μικρό,νεογέννητο Χριστό!


Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!
KON MAR

 

1 σχόλιο: