Σελίδες

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Με το πέρας και της σημερινής ημέρας των Θεοφανείων τελειώνει και το  δεκαπενθήμερο των εορτών των Χριστουγέννων και της ελεύσεως του νέου έτους, του ελπιδοφόρου 2013.Από αύριο επιστροφή στην δημιουργική καθημερινότητα!
 Σε πνεύμα περισυλλογής και ταπεινότητας  γιορτάσαμε οι περισσότεροι Έλληνες  αυτά τα Χριστούγεννα, όπως αρμόζει στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές, που ενισχύθηκε  και λόγω  μη καταβολής Δώρου Χριστουγέννων σε πολλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους.
 Πολλοί  εργαζόμενοι γιατί απώλεσαν παραμονές εορτών όλο το εισόδημά τους αφού και το 2012 τηρήθηκε με ευλάβεια το εορταστικό έθιμο μαζικών απολύσεων ,παραμονές Χριστουγέννων,ίνα μη οι εργαζόμενοι θεμελιώσουν δικαίωμα αδείας και επιδόματος αδείας (του νέου έτους),αν τυχόν η πρώτη ημέρα του νέου έτους τους βρει ως εργαζομένους.Ο συνετός εργοδότης τη υποδείξει αφοσιωμένων υπαλλήλων του  λογιστηρίου  του, προσέχει πολύ αυτές τις λεπτομέρειες.!
 Άλλοι εργαζόμενοι κυρίως στο Δημόσιο και συνταξιούχοι έχουν απαλλαγεί από παλαιότερα από την μέριμνα του πως να σπαταλήσουν τον 13ο μισθό που παλιά δημιουργούσε ατμόσφαιρα  κραιπάλης μη συνάδουσα ασφαλώς με το πνεύμα ταπεινότητας των Χριστουγέννων.Άλλων,όπως π.χ συνταξιούχων ΟΓΑ και άλλων ευγενών Ταμείων,η συγκίνηση ήταν επαυξημένη αφού το 2012  συναντήθηκαν για τελευταία φορά και αποχαιρέτησαν για πάντα  αυτόν τον   προσφιλή αλλά αναχρονιστικό θεσμό, του Δώρου Χριστουγέννων,Πάσχα και επιδόματος αδείας.
 Αρκετοί πάντως γιόρτασαν όπως διαβάζω αυτές τις θρησκευτικές εορτές με την δέουσα λαμπρότητα σαν αυλικοί στην Αυλή του Ηρώδη.Χειμερινά θέρετρα στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες δέχτηκαν πολυάριθμους πιστούς που και εν καιρώ βαθειάς κρίσης δεν φαίνεται να χάνουν την διάθεση, και την δυνατότητα ασφαλώς , να τιμήσουν τις άγιες ημέρες όπως αρμόζει.Αν θέλετε τώρα να τους δείτε με ένα δάκρυ στα μάτια τους καλύτερα  να πάτε στην οικονομική εφορεία όπου θα διεκτραγωδούν στον έφορο την άσχημη οικονομική τους κατάσταση.
 Κατά τα λοιπά η ατμόσφαιρα εδώ στην Αθήνα,αλλά και σε άλλες πόλεις είχε κάτι από  την ίδια οσμή που πρέπει να υπήρχε και στην φάτνη με τα ζώα που γεννήθηκε ο Χριστός.Αιθαλομίχλη λόγω της καύσης ξύλων είπαν κάποιοι επιστήμονες!
 Πάντως το Πνεύμα των Χριστουγέννων έχει επηρεάσει και τους άρχοντες,όχι μόνο τον λαό.
Ο Ηρώδης έχει εξανθρωπιστεί αρκετά πια και δεν διατάσσει πλέον την σφαγή των Παίδων.Αρκείται τώρα στην φορολόγησή τους.!Λαμβάνει και προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου,όπως περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων,κατάργηση της ισόβιας πολυτεκνικής σύνταξης (των 100 ευρώ),κ.λ.π. Το προλαμβάνειν, σοφόν.!

 Οι καλικάντζαροι θα επιστρέψουν από σήμερα στις χθόνιες φωλιές τους.Μερικοί όμως θα παραμείνουν και θα <<σουλατσάρουν>> καμαρωτοί-καμαρωτοί στις πιο κεντρικές πλατείες της πόλης μας.Η αγιαστούρα του παπά δεν τους φοβίζει, στο καθαγιασμένο νερό των Φώτων είναι αδιάβροχοι.
Μήπως κάποιος μέσα στον λαό έχει καμμιά ιδέα...

Καλή και ευτυχισμένη χρονιά το 2013 !!!

KON MAR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου