Σελίδες

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ε Λ Σ Τ Α Τ


Άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών γύρω απο την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. "Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009. Πρόσφατα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με σχετικό δελτίο Τύπου, το επαναλάβαμε. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ. Όπως αναφέρει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκης, στο βιβλίο του “Σώζεται ο Τιτανικός”, «η Ελλάδα (δηλ. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους … κανένα από αυτά δεν ήταν κρυφό, άγνωστο ή μη εξυπηρετήσιμο χρέος … άλλες χώρες δεν περιέλαβαν τις εγγυήσεις των ΔΕΚΟ στο κρατικό χρέος …".
"Σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (η Κα Γεωργαντά) καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009. Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση. Επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών", σημειώνει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.. 
(17-11-2011)

-Κύριε Σταϊκούρα, μήπως και σήμερα ακόμη η ΕΛΣΤΑΤ εκπροσωπείται επάξια ως μονοπρόσωπη ΕΠΕ απο το ίδιο άτομο, τον κον Ανδρέα Γεωργίου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου