Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ρ Ε Σ Α Λ Τ Ο Τ Ω Ρ Α !!!


Τώρα, που όλα δείχνουν ότι αποτυγχάνει και το σχέδιο Β, η αναζήτηση  δηλ, λύσης σωτηρίας στην Ρωσική πλευρά,ποντάρισμα κατά την ταπεινή μου άποψη σε κουτσό άλογο,αλλά παρ' όλα αυτά στάδιο απαραίτητο για τα γεγονότα όπως θα εξελιχθούν, νομίζω ότι έφθασε ο χρόνος, και η στιγμή αυτή είναι,  η ηγεσία της Κύπρου να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην εφαρμογή ενός <<τρελλού>> αλλά ίσως σωτηρίου εναλλακτικού σχεδίου (C) :

-Αναγκαστική συμμετοχή των κατόχων καταθέσεων στις Τράπεζες στο μετοχικό τους κεφάλαιο,μάλιστα  με ικανό μέρος των κατάθεσεών τους,πιθανόν και  σε ποσοστό 30%, σε τρόπο ώστε και αποζημίωση να τους παρασχεθεί για την απομείωση των καταθέσεών τους . και το συμφέρον τους να συνδεθεί αποτελεσματικά ,ως (νέων)  επενδυτών, με την μελλοντική τύχη αυτών των Τραπεζών.Οι δε Τράπεζες θα ωφεληθούν και λόγω μείωσης των υποχρεώσεών  τους προς τους πελάτες-καταθέτες και απο την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. και θα προστατευθούν απο την φυσική και ενστικτώδικη επιδρομή για  ανάληψη  με την επαναλειτουργία τους.

Το σχέδιο αυτό και άν δεν εφαρμοσθεί ως περιγράφεται μπορεί να χρησιμεύσει ως διαπραγματευτικό χαρτί για την Κυπριακή ηγεσία.


KON MAR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου