Σελίδες

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ;;;

 

Μου κάνει εντύπωση που πολλοί συμπατριώτες αγανακτούν και έχουν βγεί στα κεραμίδια για την...αδικία(?) που γίνεται κατά του Προέδρου Τράμπ,ενώ κατάπιναν αμάσητα τους όρκους αιώνιας φιλίας και εκτίμησης που αντάλλαζαν με τον γείτονα Ερντογάν!

-Όταν και στενοί συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι τον συμβουλεύονταν και για θέματα που δεν αφορούσαν άμεσα την περιοχή,ότι έσπευδε να ανταποκριθεί στα τηλεφωνικά καλέσματά του,ότι ήταν ο...."εξ απορρήτων" συμβουλάτοράς του!

-Αλλά και αυτά να τα εκλάβουμε ως απλά λόγια,παραμένει η ανοχή που επέδειξε στην προκλητική συμπεριφορά του,το veto που έβαλλε στις κυρώσεις που αποφάσισε το Κογκρέσο και εισηγούνταν όλο το administration,κλπ.....
Τώρα φατριάζονται σε μια διαμάχη που αφορά κατανομή ισχύος σε κυρίαρχες ομάδες ενός παγκοσμίου και όχι απλώς εθνικού συστήματος εξουσίας.....Με κριτήρια στις πολιτικές επιλογές τους παρόμοια της επιλογής της (ποδοσφαιρικής) ομαδάρας τους!!!
Παραδέχομαι ότι στην διαμάχη αυτή δεν είμαι "αντικειμενικός" και αντιμετωπίζω το θέμα από την καθαρά ιδιοτελή,εθνική μας σκοπιά, ότι μεροληπτώ:
-Όχι υπέρ του Τζό Μπάιντεν , αλλά κατά του Ντόναλντ Τράμπ....Για την δεδηλωμένη και αποδεδειγμένη φιλοτουρκική στάση του!
Πολλοί μας προειδοποιούν για μελλοντική απογοήτευση και απο τον νέο Πρόεδρο,δεδομένου ότι η πολιτική μιας Μεγάλης Δύναμης διαμορφώνεται από πολλούς άλλους παράγοντες και όχι από τις προτιμήσεις του κάθε Προέδρου....Σωστά,και υπάρχουν αποδείξεις,ιστορικά,γι αυτό.Αλλά αυτή την στιγμή της έντασης και της όξυνσης της Τουρκικής επιθετικότητας,είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε άμεσα κάποιες επιλογές....Οι κραυγές αποτροπής είναι συνετές,αλλά είναι σαν να αποτρέπεις ένα πρόβατο, που το κυνηγάνε δύο λύκοι για να το φάνε, να μή μπεί στην στάνη να γλυτώσει,με το επιχείρημα ότι μελλοντικά ο τσοπάνης μπορεί να το σφάξει και να το φάει αυτός!-ότι και αυτός τα ίδια σχέδια έχει με τους λύκους,και να προτιμήσει τους λύκους...
Για τον ερχόμενο Πρόεδρο,βέβαια,μπορούμε να έχουμε όσες επιφυλάξεις θέλουμε,και καλά θα κάνουμε να κρατάμε επιφυλάξεις...Όποια υπόθεση για μελλοντική συμπεριφορά του και να κάνουμε, είναι βάσιμη.-Για τον απερχόμενο όμως Πρόεδρο,δεν μιλάμε για εκτιμήσεις,αλλά για βεβαιότητες! Ο ένας κίνδυνος μελλοντικός και ενδεχόμενος,ο άλλος κίνδυνος παρών και βέβαιος(διαπιστωμένος)....
Εσύ...ποιόν θα επέλεγες;;;






KON MAR
k-magazino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου