-Με αυτό το ωραίο παλιό τραγουδάκι (1973-Γιώργος Κοινούσης) προσπάθησα να φιλοσοφήσω και να παρηγορήσω τον εαυτό μου διαβάζοντας,επιφανειακά είναι η αλήθεια, τα "Πόθεν Έσχες" των πολιτικών πατέρων μας, του 2012 (εν έτει 2016).
Να ΄ναι καλά οι άνθρωποι,να τα χαίρονται, πάντα κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα στην ζωή, σκέφτηκα,!
Ρίχνοντας όμως μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από αυτά,και μάλιστα πολιτικών αρχηγών σήμερα,παρατήρησα ότι ενώ τα ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ εισοδήματά των ανέρχονταν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδων ευρώ, οι καταθέσεις των στις τράπεζες δεν ξεπερνούσαν το ύψος ενός μηνιαίου μισθού των.Σε σημείο που να γεννούν αισθήματα ενοχής σε όλους εμάς του μικροαστούς αλλά και προλετάριους που συχνά οι αποταμιεύσεις της ζωής μας τις ξεπερνούν.
-Σπάταλη ζωή,αυτοπεποίθηση για ασφαλές μέλλον,αδιαφορία για τις οικογένειές τους ή τα πρόσφεραν στην πατρίδα και στην κοινωνία;
-Και οι γυναίκες τους δεν τους έχουν χωρίσει ακόμη;
-Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν αναλάβει να νοικοκυρέψουν την χώρα,προβάλλοντας τον εαυτό τους σαν πρότυπο;
-Ή μήπως,γιατί μου πέρασε και αυτή η πονηρή σκέψη από το μυαλό μου-πρέπει να το ομολογήσω,έχουν δηλωθεί,μόνον οι καταθέσεις τους εδώ στην Ελλάδα και δεν αναγράφονται αυτές στο εξωτερικό;-Μήπως αυτές,οι του εσωτερικού, έχουν την σημασία των καταθέσεων όψεως, δηλαδή,για τα τρέχοντα έξοδά τους μόνο...;
Αυτή είναι μια κατηγορία βουλευτών φυσικά, γιατί υπάρχει και η κατηγορία των συνετών, των"νοικοκυραίων",με την υπερσυσσώρευση ακινήτων και την νοοτροπία παλιού μπακάλη,που "επενδύει" μανιωδώς σε ακίνητα καταπολεμώντας την ανασφάλεια του, και φυσικά η κατηγορία των γόνων πολιτικών τζακιών και της ολιγαρχίας του τόπου.
Και κάθε χρόνο τα ίδια...
k-magazino
Στο Πόθεν Έσχες (τουλάχιστον μέχρι και την δήλωση του προηγούμενου έτους) δεν δηλώνονται τα χρήματα που έχει κάποιος σε θυρίδα. Έχοντας τα χρήματα στη θυρίδα ο πολιτικός μπορεί με ειλικρίνεια να ισχυριστει οτι "τα έχω όλα τα λεφτά μου στην Ελλάδα" και ταυτόχρονα το Πόθεν Έσχες του να είναι ακριβές. Οι καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού κανονικά πρέπει να δηλωθούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστά,άν βέβαια εμπιστεύονταν τους Έλληνες τραπεζίτες!-Όχι φυσικά για την υπεξαίρεσή τους αλλά για την γνώση του περιεχόμενου τους και την "διακριτικότητά" τους!
Διαγραφή