Σελίδες

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;


"Μήπως κάνουμε λάθος;Μήπως το ΕΠΙΘΥΜΗΤΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ για αυτούς που πρότειναν και οργάνωσαν το δημοψήφισμα είναι το ΝΑΙ,ένα αποτέλεσμα που δεν θα μπορούσαν να αποσπάσουν από τα συλλογικά κομματικά όργανα;Μήπως υποδείχθηκε στον Πρωθυπουργό ότι ευκολότερα θα αποσπούσε την συναίνεση στο νέο μνημόνιο από το εκλογικό σώμα και αυτοί θα φρόντιζαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες διεγείροντας φοβικά σύνδρομα και ένστικτα επιβίωσης στην κοινωνία επιτείνοντας τα διλήμματα;Και για να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην οικονομία, ορίσθηκε χρόνος μιας εβδομάδος μόνο;


Θεωρία συνωμοσίας μόνο, ή μήπως....;"



-Αυτήν την ανάρτηση έκανα το μεσημέρι της Κυριακής του Δημοψηφίσματος,της 5ης Ιουλίου, λίγο πρίν πάω στο εκλογικό κέντρο  να ενισχύσω και εγώ το ΟΧΙ που μου ζητούσε,υποτίθεται,ο Πρωθυπουργός.

Με αυτές τις αμφιβολίες καθώς οι υποψίες μου είχαν δημιουργηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής,όταν ο Κος Τσίπρας σε μια έκτακτη εμφάνισή του  στα ΜΜΕ βγήκε να οριοθετήσει και διευκρινίσει   το διακύβευμα του Δημοψηφίσματος ως αποδοχή του σχεδίου-προτάσεως ΓΙΟΥΝΚΕΡ και όχι ως επιλογή παραμονής στο ΕΥΡΩ ή εξόδου απο την Ευρωζώνη κλπ, όπως διατείνονταν οι υπέρμαχοι του ΝΑΙ.΄
-Και ναι μεν η ερμηνεία που εδόθη για την παρέμβασή του αυτή ήταν ότι πιθανόν θορυβήθηκε απο  προσλαμβάνουσα  εικόνα ότι το  ΝΑΙ θα υπερισχύσει και εν όψει μεγάλης πολιτικής ήττας θεώρησε σκόπιμο να "ταπεινώσει" το διακύβευμα .

-Η δική μου  ανάγνωσή  όμως ήταν διαφορετική,στην αντίθετη κατεύθυνση ακριβώς,δηλ. ότι ο κος Πρωθυπουργός είχε τις πρώτες ενδείξεις ότι το ΟΧΙ θα επικρατούσε και ανησύχησε ότι θα εγκλωβιστεί από  ένα οριστικό αποτέλεσμα που δεν του άφηνε περιθώρια ελιγμών.και κάλυψης συμπεμφωνηθέντων,ίσως, στις διαπραγματεύσεις.!
Η συντριπτική και μάλλον απρόσμενη ως προς την έκτασή της   υπεροχή του ΟΧΙ έκανε τα πράγματα χειρότερα ακόμη.

.-Ο Ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς του ζητούσαν:
:Δηλ, ότι το ζητούμενο απλά  ήταν, με την ψήφο του να ..."εξαναγκάσει"  έναν αριστερό πολιτικό, αρχηγό ενός αριστερού κόμματος, και παρά...την θέλησή του, να εφαρμόσει μια περιοριστική πολιτική, να εισάγει ένα μνημόνιο!
Εδώ και υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης,παρεννόησε και έσπευσε το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίσει το συντριπτικό ΟΧΙ στου... Μαξίμου, κατά δήλωσή του, όπου όμως συνάντησε ατμόσφαιρα μνημοσύνου!

Όμως, όπως λέγεται,ποτέ δεν είναι αργά και η επανάληψις είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως!
Ο επίμονος δάσκαλος τελικά θα αποσπάσει από τον δύστροπο μαθητή το επιθυμητό αποτέλεσμα έστω και αν χρειαστεί να επιμείνει αρκετές φορές, λίγη υπομονή και επιμονή χρειάζεται μόνο!

Και νάμαστε,λοιπόν,  πάλι μπροστά στην κάλπη,για μια ακόμη φορά'

Αντε, να τελειώνουμε, να ξεμπερδεύουμε, γιατί μου έλειψε και η ωραία παρουσία της Κας Βελκουλέσκου απο το χωριό  μας,την ωραία Αθήνα!

Να σιγουρέψουμε και την παραμονή μας στην Ε.Ε,στην  Ευρωζώνη,στο μαντρί με τον Γερμανό τσοπάνη,που μας κάνει να νοιώθουμε τόσο  ασφαλείς,γιατί έξω από το μαντρί, το πρόβατο το τρώει ο λύκος,όπως έλεγε και ο Ε.Αβέρωφ.!
Αν και από την εμπειρία΄και στατιστικά γνωρίζουμε,θα έλεγα εγώ,  ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα πρόβατα και τα παιδιά τους,τα αρνάκια,είναι μέσα στο μανδρί, ο βοσκός, από τον οποίο κανένα απολύτως δε θα γλιτώσει, ενώ από τον λύκο,έξω, έχει κάποιες πιθανότητες υπέρ του και να επιβιώσει!

Καλή ψήφο, και μη αισθάνεστε ένοχοι μεθαύριο για το αποτέλεσμα της κάλπης, όλοι είμαστε συνένοχοι έτσι και αλλιώς!!!




KON MAR

k-magazino


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου